29 oktober 2006

Sportweekend???

Ooit al eens naar Sportweekend gekeken? Valt er dan niets op? Dat de naam een beetje misplaatst is bijvoorbeeld?

Er wordt begonnen met voetbal, men gaat door met voetbal, en afsluiten doet men met ... voetbal! En dat terwijl er veel meer gebeurt in de sportwereld in het weekend. Tussendoor verwijst men wel eens naar andere sporten, maar niet te lang, want er moet nog worden overgeschakeld naar de match die op Canvas wordt uitgezonden.


Er is trouwens voor het voetbalnieuws al een apart programma:
Studio 1 , dat op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag wordt uitgezonden, wat volgens mij het weekend wel zo'n beetje omvat. Daarnaast is er ook de live-wedstrijd elke zondag en Champions League op dinsdag en woensdag sommige weken.

Laat het duidelijk zijn dat ik niet een enorme voetbalfan ben. Ik speel zelf wel graag een wedstrijdje onder vrienden, en als het WK bezig is, pik ik weleens een match mee, maar dan wel in gezelschap, en met een lekker drankje erbij. Anders hoeft het niet voor mij. De matchen uit de Belgische eerste klasse zijn nu eenmaal niet van dat niveau, en dus pas ik wijselijk. Alleen zijn er weinig alternatieven voor sportliefhebbers. Gelukkig is er nog de BBC (hoera voor snooker!!!), en NOS om andere sporten te volgen.


Om de voetbalfans onder de eventuele lezers nog wat uit te dagen zijn hier nog enkele mooie uitspraken die bij mijn mening aansluiten:

"If triathlon was a game, they would have called it football."
"Voetbal is geen sport, maar een spel."

3 opmerkingen:

Freddie zei

Als volwaardig voetballer KAK ik op zo'n uitspraken.
Een wielrenner zal geen volledige voetbalmatch spelen en vice versa. Eén ding is zeker... na de wedstrijd is zowel de koereur als de voetballer volledig op. En dat is zeker niet omdat voetballers mindere sporters zouden zijn als koereurs.

Tommie zei

Maar het hoofdpunt blijft wel dat er al meer dan genoeg voetbal op tv is in het weekend.

Ik wist wel dat die uitspraken hun effect niet zouden missen.
Toch nog even vermelden dat de coureurs er toch iets meer voor moeten doen en laten, dat kan toch niet worden tegengesproken. Nu ja, ze verdienen er wel minder aan, de voetballers zullen daar eens goed mee lachen.

Freddie zei

Dat er meer voetbal op tv is spreek ik zeker niet tegen.
Dat wielrenners er meer voor moeten doen en laten is zeker niet waar. voetballers trainen ook 5 uur per dag. De wedstrijden zelf zijn echter van kortere duur maar des te intensiever.
En dat voetballers meer verdienen is puur te wijten aan commerciële belangen. Nochtans, de spelers van mindere clubs als Lokeren en Charleroi bijvoorbeeld verdienen ook maar een habbekrats; dus dat is te vergelijken met kopman Boonen en helper Geert Omloop ofzo.