22 november 2006

De mediawatcher

Aan elk ne goeiedag, ik heb voor u zitten mediawatchen en ik heb weer iets opgemerkt. Het valt me telkens weer op dat het nieuws op VTM van 7u helemaal niet om 7u begint. Neenee, het begint altijd rond 6u 59m en 30s. Altijd zowat een halve minuut te vroeg dus. Je moet er maar eens op letten.

Nu zal men zeggen: jamaar, misschien staat uw horloge wel een halve minuut verkeerd. Mis! Ik gebruik helemaal geen horloge. Ik gebruik mijn GSM om te checken hoe laat het is, en die staat sinds jaar en dag gelijkgesteld met de klokken van de NMBS. Ik neem aan dat die correct lopen.


En ik weet trouwens vrij zeker dat het nieuws een halve minuut te vroeg begint omdat dit makkelijk te volgen valt op de teletekst van VTM. Doe zelf gerust de test. Ik vind deze praktijk toch op zijn minst storend.


Waarschijnlijk doen ze het om toch maar als eerste te zijn met hun nieuws, zodat mensen die echt iets willen weten en al zenuwachtig heen en weer aan het zappen zijn bij hen blijven hangen, omdat ze net ietsje sneller eraan beginnen.


Ik vraag me dan al eens af of het misschien een verschil in marktaandeel zou geven als VTM wel gelijk met VRT zou starten of omgekeerd. Ik bied dus de VRT bij deze mijn diensten aan, die voorlopig enkel bestaan uit het vooruitschuiven van hun journaal met welgeteld 1 minuut. Hiervoor wens ik natuurlijk rijkelijk beloond te worden in vaste loondienst.


Ik zou dus een oproep willen doen aan de hoge bonzen ginder in Vilvoorde om hier zo snel iets aan te doen. En terwijl ze bezig zijn kunnen ze ineens ook ervoor zorgen dat Expeditie Robinson ook op het juiste moment begint, want ook bij dat programma is me het snelle (lees: te vroege) aanvangsuur opgevallen, al ben ik hiervan nog niet 100% zeker. In ieder geval moeten ze hun publiek niet verwarren door af en toe een programma een kwartier te laat te beginnen, en dan eentje op tijd of zelfs te vroeg.

4 opmerkingen:

Wonne zei

Begint het journaal nu echt de volledige 30 sec te vroeg???
Ja?
Neen ?
Beide fout!!
Het juiste antwoord is:
"Who gives a fuck!"

Tommie zei

Tja. Ge hebt toch maar mooi uw tijd verspild door hier te komen lezen he.

tim zei

Goed, puike analyse natuurlijk maar toch enkele vragen:
Waarom kijkt een zichzelf respecterende in-de-gloria-fan naar het VTM nieuws?
En waarom is die persoon er ook van overtuigd dat een gsm jarenlang juist blijft lopen?
(En indien niet: respect dat ge u op de NMBS durft baseren om ergens optijd te komen!)

Tommie zei

1. Omdat ik rondzap wanneer er niets op is en het mij dus opvalt wanneer dat nieuws vroeger begint.
2. Mijn GSM loopt toch wel al redelijk lang juist, maar ik check dan ook regelmatig of hij gelijk staat met teletekst en de NMBS. 't Is dus een kwestie van af en toe eens checken en indien nodig corrigeren.

Voila, ziedaar mijn antwoorden op al uw vragen. Merci voor het respect, meneer Jetsers.