06 december 2006

Solliciteren voor gevorderden

Na de eerste sollicitatiegesprekken van enkele weken geleden volgde een poging om bij Fnac Leuven tijdens de kerstperiode achter de kassa te gaan hangen. Ik blijk toch wel enigszins vertrouwen bij de mensen in te boezemen want op vijf minuten was dat al geklonken. Nu ja, het is maar tijdelijk en de vereisten zijn niet echt enorm, maar het is een begin. 't Is ook beter dan gewoon thuis rondhangen.

Maandag was er nog een taaltest in Berchem, waar ik een drietal uurtjes weg kon pennen naar hartelust. Het voelde wat aan als het afleggen van een schriftelijk examen, waar ik steevast bij aanvang besefte dat het lang schrijven ging worden, en ik me afvroeg of ik niet beter de plaat kon poetsen. Of het schrijven van een bladzijde deftige tekst in het Frans me gelukt is, hoop ik nog ergens volgende week of zo te vernemen. Engels was geen probleem, en de andere opdrachten zullen ook wel in orde geweest zijn.

Vandaag (woensdag) volgde een nieuwe sollicitatie in Diegem.

Eerst was er een infosessie voor de vijf aanwezigen over het bedrijf, de jobs en de opleiding. Redelijk zenuwachtig kon ik beginnen aan het echte gesprek, en een kwartiertje later kon ik tevreden treinwaarts wandelen. De job waarvoor ik daar was, leek minder geschikt voor mij, maar er was een andere vacature die ze net online hadden geplaatst, die me op het lijf zou kunnen zijn geschreven. Morgen verneem ik daar meer over, en binnenkort volgt dan terug een infosessie en gesprek voor die job. Ik kijk er alvast naar uit.

Voorlopig blijft het bij deze gesprekken, tenzij Inbev (waar ik me ook heb kandidaat gesteld voor het trainee-programma) me ineens uitnodigt. Anders is het wachten op de commentaren en de testen bij KBC de 21e, waar ik ook naar uit kijk. Wie weet lukt het nog wel om binnen afzienbare tijd echt ergens te kunnen beginnen. Voorlopig kan u me nog aantreffen achter de kassa bij Fnac, dus als u eens in de buurt bent, wip gerust binnen en word ineens gewoon Fnac-lid.


P.S.: als iemand me even wil beschrijven in vijf zinnen, wees dan zo vriendelijk dat even te doen in de comments, zodat ik wat beter weet wat ik op zo'n vraag zou moeten antwoorden

1 opmerking:

wollie zei

-kalm
-rationeel
-vastberaden (soms ietwat koppig)
-vriendelijk
-grappig